0-1 7 min Eric A (ass Petter)
0-2 14 min Ferna (ass Eric A)
1-2 37 min Järnbrott straff
1-3 44 min Jompa (ass Eric A)
2-3 47 min Järnbrott Lagom till samlingen på Kobbegården började det regna lite lätt.
Regnet hade ökat till hällregn vid matchstart och det blev inte bättre under matchen.
Vi fick ställa upp med Nikki i mål eftersom Hampus inte kunde vara med.
Laget: Nikki - Jonas Ö, Johan, Kevin, Jocke H - Ole, Petter, Andreas - Eric A, Ferna, Jompa.
På bänken Erik K, Kalle, Jocke Ed.
Vi börjar lite trevande och hade vårt första riktiga anfall efter 6 minuter när Petter serverar Eric A som utmanar sin back vid straffområdet och rycker förbi och sätter bollen stenhårt i bortre gaveln. Spelet är inget vidare. Järnbrott lyfter ofta bollen till deras forwards som tar emot och släpper bollen till deras mittfältare men har sedan svårt att hitta några luckor mot vår backlinje. Vi försöker rulla i backlinjen men har lite dåligt tålamod och när vi får upp bollen försöker vi slå den avgörande passningen alldeles för tidigt vilket medför att Järnbrott vinner tillbaka bollen hela tiden. Innan kvarten är spelad för Eric A bollen efter en passning som tar på domaren och hamnar hos hos honom. Eric spelar till Ferna som går förbi sin back och trycker in bollen med sin vänster vid målvaktens vänstra stolpe. Lite tråkigt att få målet på detta vis med lite ofrivillig hjälp av domaren. Domaren skulle senare betala tillbaka till Järnbrott med ränta.
Järnbrott skapar några halvchanser och är farliga på deras fasta situationer. De har ett skott i stoplen och senare får Nikki upp en hand på ett närskott som går till hörna. Andreas får ett skottläge efter en fint sammarbete med Ferna men får ingen riktig träff. Eric vinner en nickduell och Ferna drar till på halvvolley med får felträff, Jompa är nära att hinna först på bollen men felträffen är inte tillräklig fel för att han skall hinna.
Ferna får bollen utanför straffområdet och dribblar bort 3-4 spelare på liten yta men skjuter dessvärre rakt på målvakten.
Sedan var det dax för domaren att 'betala' tillbaka till Järnbrott. Vi ställer till det för oss i eget straffområde när vi sätter varandra i svåra lägen ett antal gånger innan Johan till slut får bollen och när han skall rensa blir han kapad med en bensax och domaren blåser straff !!!
Enligt domaren skall Johans ben kommit runt Järnbrotts spelare ben på något sätt, han var den enda på Kobbegården som uppfattade detta på det viset.
Straffen sattes säkert i Nikkis högra hörn. Vår tredje straff emot oss i år varav två är fullständigt horribla och den tredje väldig tveksam.
När det är två minuter kvar får Eric bollen på högerkanten och rundar sin back och kommer ner till kortlinjen, Ferna går på första stolpen men Eric passar snett inåt till Jompa som placerar bollen snyggt vid stolproten.
3-1 i paus men inget vidare spel.
Andra halvleken hinner knappt börja innan Järnbrott anfaller på deras vänsterkant. De slår ett inlägg som Johan nickar bort men bollen går till en Järnbrottspelare som från 20-25 meter drar till på volley och får en bra träff och bollen går in i Nikkis högra hörn.
De närmaste 20 minuterna spelar vi krampaktigt. En av få som är bekväm med bollen i ösregnet är Kalle som kommit in som högerback efter ett par minuter av andra halvlek. Järnbrott skapar inte mycket men det känns farligt vid deras fasta situationer med deras långa spelare, som tur är har vi också ett antal bra huvudspelare.
Jocke Ed och Erik K kommer in och vi börjar få ett något bättre anfallsspel. Sista 20 minuterna har vi ett antal chanser men skotten går antingen rakt på deras målvakt eller utanför. Ferna får ett par chanser men bollen (och planen) är hal och han får inte riktigt kontroll på bollen.
Järnbrott har en bra chans men Johan får fram en fot och styr skottet över.
Matchen slutar 3-2 till oss. Rättvist ? Kanske, vi skapar mer målchanser men Järnbrott för spelet lite mer än oss tack vare sin fysiska spelstil. Vårt passningstempo var alldeles för dåligt delvis pga den blöta planen men vi måste upp ett snäpp. Vi vinner mycket tack vare att vi har spelare med spetskvalitet, främst Eric A som låg bakom alla målen (1 mål och 2 assist). Även Ferna framåt och Johan och Kalle där bak visade individuell klass.
Nikki var stabil i målet. Målen var inget att göra åt. Gott att ha en backup för Hampus om det krisar.
Höstens första tre poängare är i alla fall i hamn och det är det viktigaste.